به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر فروغ موسوی با اشاره به اینکه استفاده از قرصهای کلسیم در همه افراد ضرورت ندارد، گفت: استفاده از مکملهای کلسیم نباید به طور خودسرانه مصرف شود، قبل از تجویز مکمل باید میزان کلسیم خون اندازه گیری شود.
وی گفت: افرادی که دچار هیپرکلسیمی هستند، یعنی مقدار کلسیم خونشان بسیار زیاد است باید از مصرف مکملهای کلسیم پرهیز کنند.
این دکترای داروسازی در خصوص نحوه مصرف مکملهای کلسیم در افرادی که نیاز به دریافت کلسیم مکمل دارند، گفت: برای آن که کلسیم تاثیر داشته باشد، باید بدن قادر به جذب آن باشد. تمام انوع مکملهای کلسیم وقتی به مقدار کم (500 میلی گرم یا کمتر) و همراه غذا مصرف شوند، بهتر جذب می شوند.
دکتر موسوی افزود: کلسیم سیترات همراه با غذا یا بدون غذا به خوبی جذب می شود و بهترین شکل مورد استفاده برای افرای است که دچار کاهش اسید معده (بیشتر در افراد بالای 50 سال یا آنهایی که از مهارکننده های ترشح اسید معده استفاده می کنند) بوده یا به بیماری التهابی روده یا نابسامانیهای جذب مبتلا هستند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف بیش از حد کلسیم خطراتی به همراه دارد، یادآور شد: معمولا کلسیم جیره غذایی ایمن است ولی مصرف بیشتر لزوما به معنای بهتر بودن نیست، لذا مصرف بیش از حد کلسیم ضامن حفاظت بهتر از استخوان نیست.
این دکترای داروسازی گفت: در صورتی که مصرف مکمل های کلسیم بیش از مقدار مورد نیاز بدن باشد یا کلسیم موجود در جیره غذای یبیش از حد قابل تحمل باشد، مشکلاتی مانند، یبوست، سنگ های کلیوی، سرطان پروستات، ایجاد رسوب کلسیم در عروق خونی و سخت شدن پلاک ها و افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی و اختلال در جذب آهن و روی بروز می کند.
دکتر موسوی تصریح کرد: در افرادی که از غذاهای غنی از کلسیم یا مکملهای کلسیم استفاده میکنند باید جهت پایش میزان کلسیم مصرف شده در روز و پیشگیری از افزایش مقدار آن در بدن به میزان کلسیم دریافتی که بر روی برچسب غذاها وجود دارد، توجه کنند.
یک دکترای داروسازی گفت: مصرف کلسیم سیترات همراه با غذا یا بدون غذا به خوبی جذب میشود و بهترین شکل مورد استفاده برای افرای است که دچار کاهش اسید معده (بیشتر در افراد بالای 50 سال یا آنهایی که از مهارکنندههای ترشح اسید معده استفاده میکنند) بوده یا به بیماری التهابی روده یا نابسامانیهای جذب مبتلا هستند.